‘Zijn cluppie’

21 december 2016 3 min read No Comments

‘Zijn cluppie’

21 december 2016 3 min read No Comments

Of wij die avond om 19:00 uur in Dickens kleding langs willen komen. Een berichtje van Henk. Het was de dag voor de Weihnachtsmarkt. Meteen wordt alles geregeld en daar staan we dan op vrijdag avond om 19:00 uur met het hele bestuur van Volksvermaken in Dickens kostuum en met een borrel in de hand rond het bed van Henk. Er valt een lach en een traan. Vele herinneringen en mooie belevenissen van ‘zijn cluppie’ komen naar boven en Henk kan het niet laten om nog even een kleine To-do lijst door te nemen. Er werd geproost en we namen allen onze hoed voor Henk af waarna we één voor één afscheid namen van Henk. Wetende dat hij er de volgende morgen nog zou zijn, wetende dat hij er de rest van de week nog zou zijn, en wetende dat we hem nooit weer zouden spreken.

Onbestendig gevoel

Een dag later staat de Weihnachtsmarkt op het programma. We lopen weer in Dickenskleding. Maar nu om vrolijk te doen. Om leden te werven. Om het volk te vermaken. Want dat gaat altijd door. Dat weten we. Dat doen we.
De rest van de week ging langzaam voorbij. Met een onbestendig gevoel in mijn maag, die naarmate de week vorderde steeds heviger werd. Wachtend op de dag waarvan je wist dat die ging komen.

Donderdagmiddag 15 december. Telefoon. Onze penningmeester, maar vooral man, vader, opa en vriend, is niet meer.

In memoriam

Henk was vanaf 2002 penningmeester van de Vereniging voor Volksvermaken Roden en heeft daar al zijn ziel en zaligheid in gestopt. Het overdragen van de financiële administratie in de herfstdagen van 2016 deed hem dan ook veel. Alsof hij zijn kind weggaf. Maar niemand meer dan Henk zelf wist dat het noodzakelijk was en dat het belang van de vereniging voorop staat. Van ‘zijn cluppie’ zoals hij dat altijd noemde. Henk had de cijfertjes altijd goed op orde en was dagelijks bezig met de financiën van Volksvermaken en de Kinderboerderij. Een betere penningmeester kun je je als vereniging niet wensen.

Maar naast een geweldige penningmeester voor de vereniging was hij ook een fantastische man! Liefdevol voor zijn omgeving. Recht door zee en met zijn hart op zijn tong. Wat hij dacht dat zei hij. Hij had overal een duidelijk mening over maar zijn wil was nooit wet. Altijd gastvrij. Even snel wat langs brengen was bij Henk niet mogelijk want voor je het wist stond je na een “Ha Rik, kom binnen” al in de woonkamer. Een vraag aan Henk was er nooit een tegen dovemansoren. Henk hielp je. Hij hield van gezelligheid met een hapje en een drankje en had erg leuke humor met een scherp randje.

Henk is 69 jaar geworden.

Eer

Henk had nog een verzoek. Of wij, Volksvermakers, hem wouden dragen tijdens de uitvaart. Gistermiddag was er de herdenkingsdienst in de Pompstee waarna er in besloten kring afscheid van hem werd genomen in De Boskamp in Assen. Het was voor ons een hele eer Henk deze dag van begin tot eind te mogen dragen. Die dag hebben we afscheid genomen van Henk Halsema. Onze penningmeester maar ook onze vriend.

Henk, heel erg bedank voor de onvergetelijk jaren met jou in het bestuur van jou cluppie, van Volksvermaken, de wijze lessen en de ontelbare momenten dat de tranen me over de wangen biggelden van het lachen. Henk, ik heb ook nog één klein verzoekje aan jou. Wil je Albert de groeten doen?

Henk, rust in vrede.

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×