Van niets naar iets

12 juli 2020 2 min read No Comments

Van niets naar iets

12 juli 2020 2 min read No Comments

Dingen kunnen soms best snel gaan. Zo zaten we vier/vijf week geleden nog aan de bar na te praten over het succesje van het CoRodermarktlied en te filosoferen over de mogelijkheden om iets te doen met de Lus van Roden. Ik gooide het idee van een liveshow op de bar. Een complete show met een pubquiz, een wieleracafé a la Tour du Jour en een virtuele lus. En wat begon als een idee met een livestreampje gemaakt met een spiegelreflexcamera aangesloten op een laptop, eindige met een complete productie met meerdere camera’s en regie en live uitgezonden op het word wide web en op de lokale omroep.

Velodroom

De Lus van Roden Live liep een beetje uit de hand, maar ik hou er wel van als dingen uit de hand lopen. Vier weken geleden was er niks. En gisteravond stond er vanaf 19:00 uur een DJ te draaien in de compleet opgebouwde studio in de prachtige nieuwe Velodroom in Roden.

Alles

Twee keer een live-set van DJ SonicNoice, een online pubquiz van Sieger Zoutman, een wielercafé met leuke verhalen van oud-Lus van Roden winnaars Marco Bos en Lammert Huitema en oud-Volksvermaker Henk Cazemier en een Virtuele Lus van Roden in de Velodroom met prominenten als Bart Voskamp en Gerard Kemkers en huldiging na afloop, compleet met champagne. De Lus van Roden Live had echt alles!

Schoonheidsfoutjes

Of alles goed ging? Nee. Zo klapte de stroom er in het begin al uit en liep ook niet alles volgens draaiboek. Maar daar merkte de kijker thuis nauwelijks tot niks van. Als je ziet wat er in vier weken is neergezet, met voornamelijk vrijwilligers zonder enige televisie ervaring, dan mogen deze schoonheidsfoutjes geen naam hebben.

John de Mol

Het waren vier intensieve weken, maar het was erg leuk om te doen. Met vele enthousiastelingen van niet iets maken. Ik ben weer een hele mooie ervaring rijker! John de Mol mag mij bellen!

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×