Rit rond Kantharalak

16 december 2015 3 min read No Comments

Rit rond Kantharalak

16 december 2015 3 min read No Comments

Vandaag staat er een rondrit rond Kantharalak op het programma. Het is echter de vraag of deze 71 kilometer of 82 kilometer gaat worden. Veel hangt af van de situatie rond Phra Wihan. Dit plaatsje ligt in het grens gebied tussen Thailand en Cambodja en beide landen claimen het gebied. Bij navraag in het hotel blijkt dat de grens daar tussen beide landen gesloten is en wij niet in Phra Wihan kunnen komen. Daarnaast liggen er her en der in de bosjes wat militairen van beide landen. Jammer, want daar schijnt een prachtige tempel te liggen met wijds uitzicht over Cambodja. Het scheelt overigens wel een klim van 500 meter.

Ontbijt

Wederom was het ontbijt een kom noodlesoep. Dit keer met een smakelijke kippenpoot erin. En dan niet een drumstick zoals wij die kennen, maar echt een kippenpoot. Het voetje. Het gedeelte waar ze daadwerkelijk op lopen.  Maar de noodlesoep was verder goed te eten. De poot moest ik maar even wegdenken. Bij de plaatselijke supermarkt kocht ik nog een yoghurtje met stukjes aarbei. Een welkome afwisseling.

Bath

Tijdens de tocht rondom Kantharalak is weinig bijzonders gebeurt. Vooral genoten van de prachtige natuur en van de vriendelijke mensen hier. Niks leukers om een stop te maken bij een klein dorpje met een klein winkeltje. We worden steeds weer hartelijk ontvangen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want bij ons gaan direct de portemonnees met Bath’s, de munteenheid van Thailand, open. Vooral ondergetekende schroomt zich niet om zich te goed te doen aan cola, chips en andere lekkernijen. Dat de inkomsten ook daadwerkelijk laag zijn merk je aan het wisselgeld dat ze in huis hebben. Kom bij die winkeltjes niet aan met een briefje 1000 Bath, omgerekend zo’n 25 euro, als je een flesje Coca Cola van 20 Bath koopt…

Free wifi

Het is in Thailand nog allemaal niet zo heel rooskleurig. Vooral in de dorpjes is het leven vrij eenvoudig. Je ziet wel dat het beter wordt. Overal worden betere huizen gebouwd, stukken weg (lang niet alle) zijn netjes geasfalteerd en wordt (nieuwe) rioleringen aangelegd. Op één vlak zijn ze zelfs veel vooruitstrevender dan wij in Nederland. Waar je ook komt, overal zie je bordjes hangen met ‘Free Wifi’. En free is hier ook echt free. En dat komt ons internet junkies natuurlijk heel goed uit! Want ookal zijn we op vakantie, we moeten natuurlijk wel dagelijks de mail, WhatsApp en Snapchat checken…  Dat zal straks in Cambodja wel anders zijn.

Pizza

Inmiddels zijn we al een paar dagen in Thailand en hebben we al regelmatig hetzelfde, of bijna hetzelfde gegeten. Of de keuken  in Thailand is niet veelzijdiger of we doen zelf wat verkeerd en zoeken de verkeerde eetgelegenheden op of bestellen per ongeluk steeds hetzelfde. Maar vanavond wouden er een aantal iets anders. Nou hebben ze hier niet op elke hoek een kebabzaak of snackbar en ook een McDonald’s zie je hier vrij weinig tot niet. Maar iemand had ergens in Kantharalak het woordje pizza gezien. En dus moest het pizza worden vanavond.  Daarvoor ga je immers naar Thailand! Echter de pizza mevrouw had er geen zin meer in. Ze deed voor onze neus de lichten uit en wij dropen af naar een restaurantje verderop, waar ik overigens heerlijk gegeten heb.

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×