Paspoort Kwijt

18 december 2015 3 min read No Comments

Paspoort Kwijt

18 december 2015 3 min read No Comments

American Breakfast stond er te lezen op de menukaart. Toast met gebakken eieren stond er op het plaatje. Maar net als alles hier kun je daar niet op vertrouwen en wat het wederom noodlesoep of rijst. Niet dat het niet lekker is, integendeel, het is heerlijk. Maar een beetje meer variatie zou geen kwaad kunnen. Die variatie vind ik uiteindelijk in oliebollen! Qua vorm zien ze er net even anders uit dan bij doen. Qua smaak zijn ze hetzelfde!

Limburgs Mooiste

Vandaag staat een etappe op het programma van 75 kilometer die doet denken aan ‘Limburgs Mooiste’. Veel heuveltjes in een glooiend landschap op weg naar de grens met Cambodja. We stoppen bij een prachtige wat waarvan we de restauratie steunen door een nieuwe dakpan voor de kopen, waar we onze namen op mogen schrijven.

Loodzware klim

We passeren weer vele dorpjes en onderweg kopen we bij locals komkommertjes en een lekkere watermeloen. Wel schillen is hier het advies en de herder is onze redder! Wederom worden we overal waar we komen hartelijk ontvangen door een de vriendelijke mensen hier. Een paar kilometer voor de grens beginnen we aan een loodzware klim. Een combinatie van de Keutenberg en de Cauberg in het kwadraat. Althans, zo voelt het met temperaturen van boven de 30 graden en 20 kilo bagage.

Ellende

En dan begint de ellende. Fietstoerist c.q. reisleider Frits trapt zijn trapas kapot. Hij kan niet verder en regelt een pickup truck naar de grenspost. Lisette gaat met hem mee en ik ga alleen de berg op. Benji en Jelle zijn al ver vooruit en Gerrit, die overigens halverwege ook in een pickup truck stapt, haal ik vrijwel direct in. Bijna aan de top stop ik op een plateautje voor een adembenemend uitzicht over Thailand. Prachtig. Dan volgt nog een klein klimmetje en een lange afdaling naar de grens van Thailand en Cambodja.

Paspoort kwijt

Bij de grenspost aangekomen moeten we ons departue-formuliertje inleveren en krijgen we weer een stempel in ons paspoort. Dan blijkt dat Frits zijn paspoort kwijt is. Al zijn tassen worden door iedereen doorzocht maar geen paspoort. De hotels waar we verbleven werden gebeld. Geen resultaat. Hoeveel pech kun je hebben? Fiets stuk en paspoort weg. Goed balen dus. Frits kan  niet mee en moet terug naar Cambodja. Of hij moet zijn paspoort terug vinden en dan kan hij alsnog de grens over. Of hij moet terug naar de Nederlandse ambassade in Bangkok en dan een aantal dagen wachten op een nood document waarna hij weer naar ons terug kan reizen. En dus steken we met z’n vijven de grens over naar Cambodja. Gerrit ontpopt zich op humoristische wijze tot onze nieuwe reisleider.

Auto regelen

De grens gepasseerd wacht ons een steile afdaling en een lange rechte weg naar ons Guesthouse is Anlong Veng. Het is er vies. Wat een troep langs de kant van de weg, wat een verkeer, wat een stank. Gelukkig is deze dag een tijdelijke oplossing op weg naar Siem Reap en de de tempels van Angkor Wat. Om daar te komen moeten we een stuk met de auto en dat regelt Frits altijd ter plaatste. Maar die is er dus niet. Wel heeft hij ons het adres gegeven van een restaurant waar we lekker kunnen eten en de eigenaar hem kent en een auto voor ons kan regelen. De eigenaar is echter niet aanwezig maar telefonisch wordt een en ander afgehandeld. De volgende morgen worden we om 08:00 uur weer verwacht bij het restaurant.

Wordt vervolgd…

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×