In een hoekje liggen huilen…

24 juni 2020 2 min read No Comments

In een hoekje liggen huilen…

24 juni 2020 2 min read No Comments

Niks ontspannender en volgens mij ook gezonder dan de dag beginnen met een fietstochtje door de onlanden naar kantoor in Groningen. Of het nu winter, herfst, lente of zomer is, door de onlanden fietsen is elke dag weer een cadeautje. Behalve als het regent….

Gezelligs

We kunnen niet met en niet zonder: Regen. Moedertje natuur heeft de vallende druppels nodig om planten, bomen en gewassen te laten groeien. Planten, bomen en gewassen die wij weer nodig zijn voor onze voedselvoorziening en om ons overschot aan CO2 enigszins te neutraliseren. En ja, het heeft soms ook iets gezelligs, het kan, net zoals in de film, heel romantisch zijn en het is ook wel eens lekker om te sporten in de regen, maar dan houden de voordelen van regen ook wel op.

De regenbroek

Het normaal gesproken zo fijne fietstocht naar kantoor kan dan ook ruw verstoord worden door regen. De rest van de dag met een klamme broek en natte sokken op kantoor zitten is een crime. De bus was een goed alternatief, maar sinds het mondkapjesbeleid in het ov, heb ik daar een streep doorgezet. Aangezien ik midden in de binnenstad van Groningen werk is de auto ook geen optie. Ik zou dagelijks bij moeten leggen aan parkeerkosten. Dus bleef er nog maar een oplossing over: De regenbroek.

Hema

Voor 15 eurotjes haalde ik hem op bij de Hema. Zwart met een reflecterend grijs streepje. Thuis trok ik hem voor de show aan en toen kwam het besef. Het besef dat ik de leeftijd had bereikt dat uiterlijk vertoon ondergeschikt is aan functionaliteit. Met dat besef heb ik eerst een half uurtje in de foetushouding in een hoekje van de kamer liggen huilen.

Inmiddels het ik mezelf herpakt, mijn lot geaccepteerd en ben ik alvast aan het bedenken achter welke kleur geraniums ik wil gaan zitten…

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×