Het volk vermaken gaat door…

8 november 2014 2 min read No Comments

Het volk vermaken gaat door…

8 november 2014 2 min read No Comments

Elke dinsdag maak ik een rondje langs alle Joy winkels om ze te bevoorraden. Tegen het einde van de morgen kom ik weer terug bij Joy Roden en ligt daar De Krant al klaar op mijn bureau. Zo ook afgelopen dinsdag. Het was een editie waarin ik namens de Vereniging voor Volksvermaken twee advertenties in had laten zetten. Een prachtig mooie pagina grote feestelijke advertentie met de aankondiging van Sinterklaas.

En een advertentie die ik liever niet had willen laten zetten…

In memoriam
Albert was een secretaris die iedere vereniging zich zou willen wensen. Op zijn eigen wijze zorgde hij met veel plezier en al 16 jaar lang voor de secretariële zaken van de vereniging. Een vereniging waarbij de bestuursleden niet alleen bestuursleden zijn maar samen ook een hechte groep vormen. Albert wist alles van Volksvermaken en iedereen die Volksvermaken noemde, noemde Albert. En als men zijn naam niet wist dan was het de man met sigaar en snor. Die lieve man met sigaar en snor. “Even Tabak” zei hij altijd na afloop van de vergadering. Met Albert kon je lachen. Hij had een prachtige droge humor. En een biertje drinken. want “ach, het is vast wel ergens op de wereld 11 uur” zei hij dan.

Albert is 69 jaar geworden.

Raar gevoel

Albert overleed 1 november. Een paar uur voordat de feestelijke zogenoemde beamer avond zou beginnen. Op deze avond krijgen de bouwgroepen van de Rodermarktparade aan de hand van foto’s uitleg van de jury, worden de bekers in ontvangst genomen en zijn er bovendien nog 3 prijzen te verdelen. Deze avond is op last van de familie en volledig in de geest van Albert door gegaan. Begonnen met een indrukwekkende minuut stilte, gevolgd door een daverend applaus voor de man die zoveel voor Volksvermaken heeft betekend.

Het is een raar gevoel om op zo’n avond het feest toch door te laten gaan. Net als het een raar gevoel is dat je als vereniging twee tegenstrijdige advertenties plaatst en je in diezelfde krant op pagina 3 een vrolijk redactioneel stuk over Sinterklaas leest en op pagina 21 de mooie woorden van Vincent. Het is een raar gevoel om op donderdag avond naar een condoleance te gaan om vervolgens een dik uur later aan te schuiven bij het zwarte pieten overleg. Het is een heel raar en niet te plaatsen gevoel maar het volk vermaken gaat door…

Herdenkingsdienst

Gistermiddag was de herdenkingsdienst bij Onder de Linden. Wij als Volksvermakers hebben Albert van huis mogen ophalen en hem na afloop van de dienst naar de auto gedragen. We liepen een stukje met de auto mee waarna we een soort van erehaag vormden en Albert met zijn familie naar Assen ging. Het was me eer om dat nog voor hem te mogen doen. Het was me eer om vijf jaar met hem in het bestuur van Volksvermaken te mogen hebben zitten. Het was me een eer om hem gekend te mogen hebben. Een fantastische man is niet meer…

Albert, proost! Rust in vrede.

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×