Dampfen in de Dampfkessel

16 maart 2019 2 min read No Comments

Dampfen in de Dampfkessel

16 maart 2019 2 min read No Comments

Als je niet al enigszins wat klammig bent van het skiën dan wordt je dat wel in de Dampfkessel. De Apres Skihut doet zijn naam ‘stoomketel’ eer aan want warm is het binnen zeer zeker. Zou de kachel te hoog staan? Komt het door de hoeveelheid mensen die dicht op elkaar staan? Of komt het door het springen en hossen? Het maakt allemaal ook niet uit, want een groot glas bier zorgt voor de juiste verkoeling!

Flachau

Skiën in Flachau, volgens de overleving moet je dat niet tijdens de vakanties doen, want echt niet te doen zo druk, maar daarbuiten kun je er prima terecht. Flachau ligt pal aan de snelweg, dus niks geen bergpassen of sluip-door kruip-door weggetjes. Het dorp is langgerekt, en daardoor niet echt heel erg gezellig maar dat is eigenlijk ook niet nodig als je er maar voor zorgt dat je na een dag skiën in de Dampfkessel of de Hofstadl verderop eindigt.

Snow Space Salzburg

Flachau is onderdeel van Snow Space Salzburg en vanuit Flachau kun je ca 120 kilometer aan piste bedwingen. Je kunt o.a. een dagtocht maken naar Wagrain en St. Johan. Echter na twee dagen fanatiek skiën heb je al deze pistes wel gehad. Gelukkig kun je met je skipas terecht in een veel groter gebied van Ski-Amadé, maar daarvoor moet je wel eerst in de auto of met de bus. Voor de echte gevorderde  skiër en de waaghalzen zal het gebied ietwat saai zijn, maar voor de gemiddelde skiër is Flachau prachtig!

Goed geregeld

Alles in Flachau is goed geregeld. De piste’s, de liften, de skibussen, supermarkt om de hoek, restaurantjes, verhuur, lessen, alles! Overal op de berg zijn berghutjes waar je erg gezellig een drankje kan doen en goed kan eten! Vooral dat laatste is op de piste niet altijd vanzelfsprekend. En als je dan na een dag skiën terug komt in Flachau, of het nou bij de Dampfkessel is of bij de Hofstadl, dan kan het echte feest beginnen!

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×