Banden zonder wind

24 april 2019 2 min read No Comments

Banden zonder wind

24 april 2019 2 min read No Comments

Stoepje op, stoepje af. Plat op de klinkers, plat op het asfalt. Meerdere keren plat op de klinkers, meerdere keren plat op het asfalt. Banden vol met wind, banden met een beetje wind, banden zonder wind. Staan in wind, regen, hagel, sneeuw en zonneschijn. Kilometers maken. In hoog tempo over bulten, drempels en oneffenheden in de weg stuiteren.

Gang

Ik ben er nooit zuinig op geweest. Mijn fiets. Het was een echt gebruiksvoorwerp voor mij en ik deed er dan ook alles mee. Een mooi handig krat voorop, waar alles in vervoerd kon worden. Een bagagedrager achterop waar nog meer op vervoerd kon worden. En gang. Vooral gang. Met gang over de drempels, over de bulten en hop, zo de stoep op. De garage? Was voor mijn fiets nietszeggend terrein. Hij stond dan ook altijd, in weer en wind, pal voor de voordeur. Wel zo makkelijk. Afstappen en naar binnen. Naar buiten en opstappen. Maar na ruim tien jaar intensief gebruik is het sprookje dan toch echt voorbij. De fiets is niet meer. Dermate gehavend dat reparatie niet meer rendabel is.

Investering

Het geeft niet. Het is mooi geweest. De kilometers die ik op hem gemaakt heb, de spullen die ik met hem vervoerd heb, en de valpartijen die we samen hebben meegemaakt. Mijn fiets heeft elke euro die ik destijds voor hem betaald heb dubbel en dwars terug verdient. Een betere investering heb ik niet eerder gedaan. Een betere afschrijving ook niet.

Tweede leven

Vandaag heb ik afscheid genomen van mijn fiets. Voor € 25,- heeft een handelaartje hem opgehaald. Hij gaat hem ontleden. Zijn ledematen en organen krijgen een tweede leven. Een tweede leven in een andere fiets. Zo fietst mijn fiets toch nog verder. En ik? Ik ga op zoek naar een nieuwe fiets…

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×