17 miljoen online marketing specialisten

17 april 2019 2 min read No Comments

17 miljoen online marketing specialisten

17 april 2019 2 min read No Comments

Het lijkt zo eenvoudig. Je maakt of laat een mooie poster, affiche of advertentie maken en deze post je op al je social media kanalen. Op Twitter, op Facebook, op Instagram. Promotie er tegen aan gooien en klaar! Kat in het bakkie. Daar heb je geen duurbetaalde marketing specialist of iets dergelijk voor nodig.

Voetballen

Klopt. Zo simpel is het ook. Het is eigenlijk net als voetballen. Iedereen kan tegen een bal aan schoppen, dus iedereen kan voetballen. Maar er zit nogal verschil tussen iemand die voor de eerste keer op een voetbalveld staat en iemand die jarenlange competitie ervaring heeft. Niet alleen qua techniek, maar ook qua kennis van de spelregels.

Fouten

Screenshot

Een van de fouten die ik regelmatig tegenkom op social media zijn afbeeldingen die niet zijn aangepast aan het desbetreffende medium. Facebook, Twitter, Instagram, elk hebben ze eigen afmetingen wat betreft de afbeeldingen. En zelfs binnen een medium wordt met meerdere formaten gewerkt. Zo wil Facebook in een post graag liggende beelden zien, in een story werken ze met staande beelden.

Instagram

Vooral bij Instagram gaat het vaak fout. Instagram is een social media medium waarbij het gaat om de foto’s. Vierkante foto’s. Een staande poster promoten via Instagram heeft dan ook niet zo heel veel zin. De gepromote post van Stichting Bètabanenmarkt laat precies zien hoe het niet moet. Want wat precies zoeken ze? En naar welk e-mail adres moet ik mijn cv en motivatie mailen?

17 miljoen specialisten

Goed gebruik van afbeeldingen, maar ook het juist inzetten van de diverse social media kanalen is van groot belang voor het juiste bereik en voor een goede overdracht van je boodschap. Om weer even terug te komen op het voetballen: We leven in een land met 17 miljoen voetbalbondscoaches, maar ook in een land met 17 miljoen online marketing specialisten. Ieder van de 17 miljoen bondscoaches kan een opstelling maken, maar de WK-finale halen is een heel ander verhaal. Ieder van de 17 miljoen online marketing specialisten kan een post plaatsen, maar een goede online campagne neerzetten is een heel ander verhaal.

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×